Vyberte stranu
Inspirace do ložnice – Jaký nábytek je ten nejvhodnější? Rady a tipy!
5 (100%) 2 votes

Místo, kde načerpáme energii , zapomeneme na všechny starosti, jednoduše vypneme. Řeč není o žádném rekreačním letovisku či wellness centru. Ložnice – pokoj, ve které strávíme třetinu života, si žádá více než “nutné zařízení”. Vyžaduje totiž špetku lásky, jednoduchosti i jedinečného stylu. I to je recept jak se v ní cítit opravdu příjemně. Inspirace do ložnice nejsou jen “obrázky” na internetu. Opravdu si můžete vytvořit interiér , který bude jako vystřižený z časopisu. Nejde o žádnou vědu. Stačí dodržet několik základních pravidel a zbytek podřídit vašemu vkusu.

 

tapety do ložnice

Ach, ty barvy …

Pokud patříte k lidem, které nijak zvlášť nechytili trendové neutrální odstíny a nebojíte se pestrosti a experimentování, vytvoření barevných akcentů v ložnici bude právě pro vás malinou. Stále jsme však zastáncem toho, že vyhnout se krikľavosti je správná cesta. Avšak pastelové tlumené tóny jsou přijatelným i atraktivním řešením.

Kde je použít? Celoplošná malba stěn je dobrý nápad pouze v případě, že jde o opravdu jemné odstíny barev. Barevné maximum pro sytější tóny je jedna stěna. Ta však zná i atraktivnější variantu – tapetu. 3D vzory, imitace dřeva či kamene, různé motivy a potisky, každopádně se více či méně výrazně podepíší na celkovém designu.

Čelo postele nemusí být jen dřevěné nebo čalouněné. Pokud máte chuť na změnu, ale finanční rozpočet vám nedovoluje nábytek nahradit, “nakreslete” si ho “! Vhodný návrh nabídnou i weby s tématem ložnice inspirace. Nakreslené čelo zcela změní koncept lůžka a umožní i sladění se zbytkem interiéru. I nad podobou nálepky na stěnu se vyplatí uvažovat.

 

Nejlepší postele do ložnice na trhu

Bez zbytečné “přecpanosti”

K dosažení kvalitního a klidného spánku nestačí jen ideální kombinace postele, roštu a matrace. I čisté a chladné prostředí bez zbytečných dekorací udělá své. Pokud i nepatříte mezi nadšence minimalistického stylu, pamatujte, že v ložnici má své opodstatnění.

Nejde o striktní dodržení všech charakteristických znaků. V podstatě stačí v ložnici vynechat “lapače prachu” a udržovat pořádek. Množství dekorací a “zbytečností” může totiž bránit proudění energie.

Náš tip: Nakupujte v ověřených e-shopech! Hezkynabytek.cz, 4Home.cz, Bighome.cz  Bonami.cz nabízejí domácí zařízení za výhodné ceny.

Více informací

Nábytková sestava nebo velkorysé úložné prostory vestavěné skříně

Do ložnice inspirace s nábytkem mají jedno společné – většinou jde o stejné nábytkové komponenty. Jak jinak, postel, dále šatní skříň, zásuvková komodanoční stolky. Takové seskupení je sice vyhovující, ale pro některé nedostačující. Zejména pokud se bavíme o úložných prostorech věnovaných ošacení.

Tehdy se nabízí (kromě možnosti samostatného šatníku, pokud to zařízení bytu dovoluje) výroba nábytku na míru. Vestavěná skříň, která využije místo od podlahy až po strop, tak může prostřednictvím posuvných dveří zároveň vytvořit i zajímavý design.

Díky ní a šatním organizérům získáte přehled, pořádek, jakož i dostatek prostoru na uskladnění věcí. Zbytek interiéru proto nemáte důvod zatěžovat dalšími kusy nábytku. Postel s nočními stolky bude bohatě stačit.

komponenty do ložnice

Které doplňky mají zelenou?

Inspirace ložnice nemají úplnou absenci v doplňcích. Přece jen se připouštějí i některé dekorace. Hlavně opatrně! Obrazy na stěnu, ať už s uklidňující tématikou přírody, motivem lásky nebo fotografiemi jsou naopak designovým plusem.

Vázičky, soškám a rostlinám se raději vyhněte. Hodiny se však mohou stát stylovou záležitostí, stejně i stolní lampy či svítilny. Dekorační polštáře a ložní prádlo může mít i praktickou funkci, která přísluší také závěsem či roletám, které se postarají o příjemné stínění.

Police jsou často nábytkem i doplňkem zároveň. My jejich použití doporučujeme spíše do jiných místností v domácnosti. Podobně je na tom i otoman nebo velký taburet, který se přikládá k zadnímu čelu postele. Může skvěle zapasovat do interiéru ložnice, ale také působit rušivě v případě neustálého odkládání věcí něj.

 

Náš tip: Nakupujte v ověřených e-shopech! Hezkynabytek.cz, 4Home.cz, Bighome.cz  Bonami.cz nabízejí domácí zařízení za výhodné ceny.

Více informací

Zajímavé inspirace do ložnice v malých bytech

Zejména jednopokojové byty se musí poprat s dilematem vytvoření atraktivní ložnice, která je v podstatě přístupná i oku každé návštěvy. Vytvoření dělící nábytkové stěny, například pomocí regálových systémů, je jednoznačně plusem.

Co se však týče úložných prostorů, ty budou skoupější. Dopřát si vyšší postel se zásuvkami bude dobrá volba. I nábytek na míru zde má své opodstatnění. Praktické i designové. Navíc může tvořit zbylé okolí stěny, ke které je přisunuta čelo lůžka. Žádné “Zavádění” nábytku tak nehrozí.

 inspirace do ložnice - ložnicové sestavy

Ložnice v podkroví?

I když z hlediska Feng Šuej není tato volba považována za nejlepší, může být opravdu příjemným místem na spaní. Postel však “neschovávejte do kouta”. Přenechejte její centrum šikmého stropu a pokoji dopřejte kvalitní osvětlení. To platí tehdy, pokud je přirozeného světla málo. Jinak ložnicích postačuje tlumená podoba umělého osvětlení.

Atypické rozměry prostoru si logicky vyžadují atypický nábytek. Výroba na míru je téměř vždy nutná a dokonce nabízí i technické vychytávky výsuvných mechanismů skříní. V podstatě jde o podobné řešení jako v oblasti moderních kuchyňských skříněk.

Romantiku navodí noční obloha vyjímaje se v střešních oknech, o útulnost mohou zase postarat kusové koberce s vysokým vlasem, běhouny umístěny po stranách postele či oblíbené kožešiny. Hlavně se držet čistoty, jemnosti a neutrality.

 

Nejlepší postele do ložnice na trhu

 Kde je nejlepší výběr?

Dobře známé nábytkové řetězce vědí zaujmout svými produkty. Ale protože se jim snaží internetová konkurence vyrovnat, právě v eshopech , Hezkynabytek, Bighome, 4home či Bonami  najdete široký sortiment nábytku, bytového textilu i doplňků.

Nenechte se prvoplánově zlákat a svůj výběr si v klidu domova promyslete a porovnejte v rámci jednotlivých eshopů. Zkombinujte nábytek, tapetu, povlečení i osvětlení a nechte si novou ložnici přivézt domů.

[/su_table]
4home vstoupit do e-shopu
vstoupit do e-shopu
vstoupit do e-shopu
vstoupit do e-shopu
[/su_table]